Op vrijdagavond 28 december verzorgde het A-orkest o.l.v. Gerald Roerdinkholder  samen met het B-orkest o.l.v. Hans Roerdinkholder wederom een sfeervol Eindejaarsconcert met het thema “Muzikaal Vuurwerk”. De muziekstukken zorgden voor veel vuurwerk en werden vol passie en vuur gespeeld. Een koperkwartet opende vanaf het balkon met het intro van “Music of the Royal Fireworks” van Bach, gearrangeerd door onze trompettist Wilfred van Keeken. Het B-orkest maakte ook indruk met hun gevarieerde muziekkeuze. Het indrukwekkende “Inferno” van Sven van Calster (gespeeld door het A-orkest) voerde de luisteraar mee naar de grote brand op de Vlaamse heide in 2011. Net voor de pauze reikte burgemeester Otwin van Dijk aan muzikant Dick Romp een koninklijke onderscheiding uit vanwege zijn jarenlange inzet voor het verenigingsleven in Gendringen (harmonie, voetbal en dorpsbelangen). Daarna werd Dick toegezongen door zangeres Denise Kerkhof in een medley van Bed of Roses, Music en de Zee.

Na de pauze speelden beide orkesten de Ouverture uit 1812 van Tsjajkovski, soleerden Jelle en Bart met hun euphonium en kon men meedeinen met The Second Waltz. Tot slot zong zangeres Sandra Halfman met het A-orkest de nummers “Fire” van The Pointer Sisters en “Set Fire to the Rain” van Adele. Daarnaast zong ze met een gelegenheidsensemble van GOV “I’m on Fire” van Bruce Springsteen. Na afloop was het nog lang gezellig en was er feestelijke muziek van dweilorkest “de Eierjongens” uit Winterswijk.

De hartverwarmende reactie van Bart Bresser op Facebook:
“Gisterenavond weer het genoegen mogen hebben aanwezig te zijn bij het oudejaarsconcert van onze Gendringse trots;  GOV. Iedereen die aanwezig was kan alleen maar beamen dat dit van een geweldig muzikaal niveau is wat we gisteren te horen kregen. De verschillende muziekstukken nemen je mee in een soort droomwereld alsof je in een boek of film zit. Prachtig en ook nu weer geweldig om te zien dat jong en oud samen tot zo iets moois kunnen komen! Verleden jaar schreef ik dat het ontroerend mooi was en ook dit jaar bij vooral de uitvoering van Hans Zimmer kreeg ik datzelfde gevoel. Mooi dat muziek dat met je kan doen! De kerk zat bijna helemaal vol en ook dat was geweldig om te zien. Wat mooi om het jaar zo af te sluiten!”


Download poster

De sfeervolle foto’s zijn gemaakt door Guus Tinnevelt.

[FAG id=13037]