Na het C+ orkest stromen leerlingen door naar het B orkest. Omdat de meeste mensen met muziekles beginnen als ze jong zijn, ligt de leeftijd van de meeste leerlingen tussen de 9 en 14 jaar. Daarnaast zitten er in het B-orkest ook leden die op latere leeftijd zijn begonnen. Zij beleven aan de repetities net zo veel plezier als de jeugdige leden, aangezien muziek een universele taal is, die zowel jong als oud aanspreekt!

Bij het B orkest doen zij nog meer ervaring op wat betreft het samenspel, het luisteren en het kijken naar de dirigent. De muziek die er gespeeld wordt, is aangepast aan het niveau van de leerlingen. Het B orkest is de springplank naar het harmonieorkest (A orkest). Er wordt gerepeteerd op donderdagavond van 18.30 – 19.30 uur in de Gent in Gendringen.

Jeugdorkestenfestival 2017

Het B-orkest o.l.v. Hans Roerdinkholder deed op 22 januari weer mee aan het Jeugdorkestenfestival in Doetinchem. Het geheel werd gepresenteerd door jeugdleden Daphne & Pien en voorzien van mooie beelden op de achtergrond. De jury was wederom heel lovend over ons optreden, dat het thema pop- en rockmuziek had. De muziekschool heeft een filmpje gemaakt van het 1e gedeelte van ons optreden.

Juryrapport

Het orkest is goed in balans, zuiverheid over het algemeen heel aardig. Laag iets minder. Goed verzorgd spel. Hier en daar mag het iets doorzichtiger. Ritmiek goed voor elkaar, goed strak neergezet. Dynamisch mag het nog contrastrijker, maar over het algemeen swingde het orkest. Leuk begin van de presentatie. Mooie beelden op de achtergrond. Totaal is het een mooi plaatje. Iets meer afwisseling in stijlen.

Henk Lubberdink, Muziekschool

Orkestklank/balans en zuiverheid: voldoende/goed. Op enkele punten meer aandacht nodig. Techniek en articulatie: goed. Ritmisch sterk. Op punten heel goed. Dynamiek kan contrastrijker, wel gevolg van programmakeuze. Goede programmakeuze voor deze doelgroep. Wel wat eenzijdig. Daardoor kan het orkest niet altijd laten zien wat het in huis heeft. Keuze sluit prima aan bij niveau orkest. Enthousiaste presentatie. Goeie petten!

Tijs Huisman, Muziekschool

Jeugdorkestenfestival 2016

GOV WINNAAR JOF
Ons B-orkest is op 24 januari 2016 voor de 2e keer winnaar geworden van het Jeugdorkestenfestival in Doetinchem in de categorie Beginners! Dirigent Hans Roerdinkholder was enorm blij met dit resultaat! De juryleden Henk Lubberdink en Tijs Huisman waren lovend en schreven een mooi juryrapport. Bas Wanders had mooie videobeelden samengesteld en 3 charmante dames van het C-orkest presenteerden de muziekstukken, die het thema “filmmuziek” hadden. De muziekschool heeft van een gedeelte van ons optreden een filmpje gemaakt.

Juryrapport

Orkestklank/Balans en zuiverheid: 7,5 – Goede balans. Zuiverheid werd later in programma wat minder. Techniek en articulatie: 8 – Verzorgd, netjes en goed. Ritmiek en samenspel: 7,5 – Goed ritmisch, goed teamwork met dirigent. Dynamiek/muzikale uitvoering: 8 – Mooie opbouw, flinke contrasten (niet forceren). Presentatie/Programmakeuze/Algemeen: 7,5 – Charmante presentatie door 3 leuke dames. De videobeelden verdienen een presentatie op groot scherm.

Henk Lubberdink en Tijs Huisman, Muziekschool

Jeugdorkestenfestival 2011

GOV WINNAAR JEUGDORKESTENFESTIVAL
Op zondag 30 januari 2011 deed ons leerlingenorkest mee aan het jaarlijkse jeugdorkestenfestival in Doetinchem. Er deden 9 jeugdorkesten mee, die werden beoordeeld door Joop Boerstoel en Tijs Huisman. Onder leiding van dirigent Ruben van Schijndel behaalde ons leerlingenorkest de eerste prijs en mocht de wisseltrofee in ontvangst nemen. Dat werd na afloop gevierd met een lekker taartje.

Juryrapport

Warme en toch genuanceerde klank. Balans hier en daar wat te wensen over. Zuiverheid zeer acceptabel. Technisch goed verzorgd. Muziek goed gekozen ivt technisch kunnen. “Sluitend” samenspel. Evenwichtig qua ritmiek. Over het algemeen mooie dynamiek. Het piano moet wel “meer piano” (b.v. 2e werk). Meer oog voor detail daar. Goed afwisselend programma. Solisten brachten meerwaarde. Spontaan en toch gecontroleerd optreden.

Joop Boerstoel en Tijs Huisman, Muziekschool