Wat is MMJZ?
MMJZ (muziek maak je zelf) is een cursus waarbij kinderen uit groep 4 en 5 van de basisschool kennis maken met alle facetten van het spelen in een harmonie. In een periode van 20 weken leren zij het orkest en de instrumenten kennen. Daarnaast leren zij samen zingen en spelen op de blokfluit en de grondbeginselen van het noten lezen. Gedurende 20 lessen komen alle instrumenten uit een harmonie langs, iemand uit het B- of A-orkest vertelt dan wat over het instrument en uiteraard mag iedereen het instrument proberen! Ze ervaren dat samen muziek maken vooral heel erg leuk is!

De cursus wordt afgesloten met een slotconcert, waarop alle deelnemers laten zien en horen wat ze allemaal geleerd hebben en hun diploma in ontvangst mogen nemen.
Na de cursus kunnen kinderen zich opgeven bij of via de vereniging om een instrument te leren bespelen. Dit betekent dat de cursistjes tijdens het volgen van de cursus niet automatisch lid zijn van de Gendringse Orkest Vereniging.

Doelgroep van de cursus Muziek Maak Je Zelf
De cursus MMJZ wordt gegeven aan kinderen van groep 4 en 5 van de basisschool. Voor hen is het een kennismaking met alle facetten van het spelen in een harmonie. Kinderen die enthousiast zijn na het volgen van de cursus kunnen zich direct opgeven voor het leren bespelen van een instrument.

Inhoud van de cursus Muziek Maak Je Zelf
De lessenserie bestaat uit 20 lessen. De doelstellingen van de cursus zijn de volgende:
1. Leren spelen op een blaasinstrument (blokfluit);
2. Kennismaken met het notenschrift;
3. Oriƫntatie op de instrumenten van het orkest;
4. Oefenen in orkestdiscipline;
5. Algemene muzikale vorming.

Kosten & aanvang
Voor de huidige informatie met betrekking tot kosten en aanvang neem contact op met onze MMJZ coƶrdinator.