Muziek Maak Je Zelf
Na de zomervakantie organiseert de Gendringse Orkest Vereniging, in samenwerking met Hans Roerdinkholder wederom een nieuwe cursus Muziek Maak Je Zelf (MMJZ). In mei 2018 werd MMJZ gepromoot op beide basisscholen in Gendringen.

Wat is Muziek Maak Je Zelf?
MMJZ is een cursus waarbij kinderen uit groep 4 en 5 van de basisschool kennis maken met alle facetten van het spelen in een harmonie. In een periode van 20 weken leren zij het orkest en de instrumenten kennen. Daarnaast leren zij samen zingen en spelen op de blokfluit en de grondbeginselen van het noten lezen. Gedurende 20 lessen komen alle instrumenten uit een harmonie langs, iemand uit het B- of A-orkest vertelt dan wat over het instrument en uiteraard mag iedereen het instrument proberen! Ze ervaren dat samen muziek maken vooral heel erg leuk is!

De cursus wordt afgesloten met een slotconcert, waarop alle deelnemers laten zien en horen wat ze allemaal geleerd hebben en hun diploma in ontvangst mogen nemen.
Na de cursus kunnen kinderen zich opgeven bij of via de vereniging om een instrument te leren bespelen. Dit betekent dat de cursistjes tijdens het volgen van de cursus niet automatisch lid zijn van de Gendringse Orkest Vereniging.

Doelgroep van de cursus Muziek Maak Je Zelf
De cursus MMJZ wordt gegeven aan kinderen van groep 4 en 5 van de basisschool. Voor hen is het een kennismaking met alle facetten van het spelen in een harmonie. Kinderen die enthousiast zijn na het volgen van de cursus kunnen zich direct opgeven voor het leren bespelen van een instrument.

Inhoud van de cursus Muziek Maak Je Zelf
De lessenserie bestaat uit 20 lessen. De doelstellingen van de cursus zijn de volgende:
1. Leren spelen op een blaasinstrument (blokfluit);
2. Kennismaken met het notenschrift;
3. Oriëntatie op de instrumenten van het orkest;
4. Oefenen in orkestdiscipline;
5. Algemene muzikale vorming.

Kosten & aanvang
De cursus Muziek Maak Je Zelf begint donderdag 11 oktober 2018 en wordt gehouden in de repetitieruimte De Gent aan de Ds. van Dorpstraat 1 in Gendringen. De cursus start om 16.45 uur en duurt 45 minuten.
De muziekinstrumenten (inclusief blokfluit) en andere benodigdheden (schriftje e.d.) worden aan de cursistjes ter beschikking gesteld door de GOV. De kosten voor deze 20 lessen zijn €90,-. Opgeven kan t/m 7 oktober 2018.

Download opgaveformulier

Met vriendelijke groeten,

Coördinator MMJZ Annika Keuper
mmjz@govgendringen.nl

ONLINE AANMELDEN

Aanmelden voor MMJZ

Aanmelden kan via de mail of met het aanmeldformulier dat u kunt downladen op onze site. Om het nog makkelijker te maken, kunt u nu ook online aanmelden.
ONLINE AANMELDEN