Gendringse Orkest Vereniging


Muziek Maak Je Zelf
MMJZ diploma 2017
De leerlingen van MMJZ ontvingen hun diploma tijdens het lenteconcert

Muziek Maak Je Zelf
Na de zomervakantie organiseert de Gendringse Orkest Vereniging, in samenwerking met Hans Roerdinkholder wederom een nieuwe cursus Muziek Maak Je Zelf (MMJZ). In juni wordt MMJZ gepromoot in sportzaal De Prinsenhof. De kinderen krijgen na afloop een opgaveformulier mee naar huis.

Wat is Muziek Maak Je Zelf?
MMJZ is een cursus waarbij kinderen uit groep 4 en 5 van de basisschool kennis maken met alle facetten van het spelen in een harmonie. In een periode van 20 weken leren zij het orkest en de instrumenten kennen. Daarnaast leren zij samen zingen en spelen op de blokfluit en de grondbeginselen van het noten lezen. Gedurende 20 lessen komen alle instrumenten uit een harmonie langs, iemand uit het B- of A-orkest vertelt dan wat over het instrument en uiteraard mag iedereen het instrument proberen! Ze ervaren dat samen muziek maken vooral heel erg leuk is!

De cursus wordt afgesloten met een slotconcert, waarop alle deelnemers laten zien en horen wat ze allemaal geleerd hebben en hun diploma in ontvangst mogen nemen.
Na de cursus kunnen kinderen zich opgeven bij of via de vereniging om een instrument te leren bespelen. Dit betekent dat de cursistjes tijdens het volgen van de cursus niet automatisch lid zijn van de Gendringse Orkest Vereniging.

Doelgroep van de cursus Muziek Maak Je Zelf
De cursus MMJZ wordt gegeven aan kinderen van groep 4 en 5 van de basisschool. Voor hen is het een kennismaking met alle facetten van het spelen in een harmonie. Kinderen die enthousiast zijn na het volgen van de cursus kunnen zich direct opgeven voor het leren bespelen van een instrument.

Inhoud van de cursus Muziek Maak Je Zelf
De lessenserie bestaat uit 20 lessen. De doelstellingen van de cursus zijn de volgende:
1. Leren spelen op een blaasinstrument (blokfluit);
2. Kennismaken met het notenschrift;
3. Oriëntatie op de instrumenten van het orkest;
4. Oefenen in orkestdiscipline;
5. Algemene muzikale vorming.

Kosten & aanvang
De cursus Muziek Maak Je Zelf begint 5 oktober 2017 en wordt gehouden in de repetitieruimte De Gent aan de Ds. van Dorpstraat 1 in Gendringen. De cursus start om 16.45 uur en duurt 45 minuten.
De muziekinstrumenten (inclusief blokfluit) en andere benodigdheden (schriftje e.d.) worden aan de cursistjes ter beschikking gesteld door de GOV. De kosten voor deze 20 lessen zijn €90,-. Opgeven kan tot 1 oktober door te mailen of te bellen. Download opgaveformulier.

Met vriendelijke groeten,

Jeugdcoördinator Hillie Keurentjes
jeugdzaken@govgendringen.nl
0315-632064

Hans Roerdinkholder
Hans Roerdinkholder
MMJZ

Activiteiten

08-02-2018
Jaarvergadering

25-03-2018
Palmpasen optocht

08-04-2018
Voorjaarsconcert

Volg ons ook op

Facebook


Sponsors

Mekers Fietsen
Website Mekers Fietsen >>

Cafetaria te Pas
Website Cafetaria te Pas >>