Gendringse Orkest Vereniging


B orkest

Na het C+ orkest stromen leerlingen door naar het B orkest. Omdat de meeste mensen met muziekles beginnen als ze jong zijn, ligt de leeftijd van de meeste leerlingen tussen de 9 en 14 jaar. Daarnaast zitten er in het B-orkest ook leden die op latere leeftijd zijn begonnen. Zij beleven aan de repetities net zo veel plezier als de jeugdige leden, aangezien muziek een universele taal is, die zowel jong als oud aanspreekt!

Bij het B orkest doen zij nog meer ervaring op wat betreft het samenspel, het luisteren en het kijken naar de dirigent. De muziek die er gespeeld wordt, is aangepast aan het niveau van de leerlingen. Het B orkest is de springplank naar het harmonieorkest (A orkest). Er wordt gerepeteerd op donderdagavond van 18.30 - 19.30 uur in de Gent in Gendringen.

B-orkest 2017

Dirigent
Hans Roerdinkholder is in september 2013 begonnen als dirigent van het B orkest. Hij is woonachtig in Winterswijk en is op 8-jarige leeftijd begonnen op de bariton. Enkele jaren later is hij overgestapt op de bastuba. Hans verzorgt AMV cursussen en leidt verschillende jeugdorkesten en samenspeelgroepen in de regio.

Hans Roerdinkholder
Hans Roerdinkholder

Jeugdorkestenfestival 2017
Het B-orkest o.l.v. Hans Roerdinkholder deed op 22 januari weer mee aan het Jeugdorkestenfestival in Doetinchem. Het geheel werd gepresenteerd door jeugdleden Daphne & Pien en voorzien van mooie beelden op de achtergrond. De jury was wederom heel lovend over ons optreden, dat het thema pop- en rockmuziek had. Foto's van dit optreden vind je bij Fotoalbums. De muziekschool heeft een filmpje gemaakt van het 1e gedeelte van ons optreden.

Juryrapport Hans Barten
Juryrapport Henk Lubberdink
juryrapport Jan Visser
Juryrapport Tijs Huisman


Winnaar Jeugdorkestenfestival 2016
GOV winnaar jeugdorkestenfestival 2016
Ons B-orkest is op 24 januari 2016 winnaar geworden van het Jeugdorkestenfestival in Doetinchem in de categorie Beginners! Dirigent Hans Roerdinkholder was enorm blij met dit resultaat! De juryleden Henk Lubberdink en Tijs Huisman waren lovend en schreven een mooi juryrapport. Bas Wanders had mooie videobeelden samengesteld en 3 charmante dames van het C-orkest presenteerden de muziekstukken, die het thema "filmmuziek" hadden.

jof juryrapport 20156
Juryrapport Henk Lubberdink en Tijs Huisman

Jeugdorkestenfestival 2015
Ons B-orkest werd voor de 2e keer geleid door Hans Roerdinkholder. De belevenissen van Geert the gamer vormden de rode draad door ons repertoire. We kregen 2 mooie juryrapporten van Jan Visser en Hans Barten.

Juryrapport Hans Barten
Juryrapport Hans Barten
juryrapport Jan Visser
Juryrapport Jan Visser

Jeugdorkestenfestival 2014
Ons leerlingenorkest deed dit jaar mee o.l.v. Hans Roerdinkholder. Het was de 5e keer, een lustrum. Wij zetten ons beste beentje weer voor en kregen een mooi juryrapport mee naar huis met als conclusie: "Een prima beginnersorkest met veel jonge leden. Compliment!"
Juryrapport 2014

Jeugdorkestenfestival 2013
Het leerlingenorkest heeft weer een mooi juryrapport gekregen na een geslaagd optreden op zondag 27 januari. Dirigent Ruben van Schijndel was heel tevreden.
juryrapport 2013

Jeugdorkestenfestival 2012
Het leerlingenorkest o.l.v. Ruben van Schijndel deed op zondag 29 januari voor de 3e keer mee aan het jeugdorkestenfestival. Joop Boerstoel en Tijs Huisman schreven een positief juryrapport, voorzien van aandachtspunten.

juryrapport jeugdorkestenfestival 2012

Winnaar jeugdorkestenfestival 2011
Op zondagmiddag 30 januari deed ons leerlingenorkest voor de tweede keer mee aan het jeugdorkestenfestival in de muziekschool in Doetinchem. Wij speelden na de theepauze drie muziekstukken en werden beoordeeld door een 2-koppige jury. De vreugde was groot toen we hoorden dat we winnaar waren geworden! Een geweldig resultaat voor ons jonge leerlingenorkest, mede dankzij onze enthousiaste dirigent Ruben van Schijndel!

Hieronder kun je het juryrapport lezen van Joop Boerstoel en Tijs Huisman.
juryrapportGOV2011

"Het jeugdorkest van GOV Gendringen speelde niet alleen een mooi programma, goed in balans en passend bij het orkest, ook de presentatie was leuk spontaan en passend."

Jeugdorkestenfestival 2009
In 2009 deed ons leerlingenorkest voor de eerste keer mee o.l.v. dirigente Linda Keuben. Hieronder kun je de positieve juryrapporten van de jury lezen.

juryrapport Joop Boerstoel
juryrapport Joop Boerstoel
juryrapport Tijs Huisman
juryrapport Tijs Huisman

Activiteiten

08-02-2018
Jaarvergadering

25-03-2018
Palmpasen optocht

08-04-2018
Voorjaarsconcert

Volg ons ook op

Facebook


Sponsors

Mekers Fietsen
Website Mekers Fietsen >>

Cafetaria te Pas
Website Cafetaria te Pas >>